احداث باغ انگور

اقدامات اولیه که مربوط احداث ، نگهداری باغ انگور می شوند اهمیت فراوانی دارند ، بهتر است قبل از شروع به احداث شرایط را به خوبی بررسی و سپس اقدام نمایید ، در مقاله زیر به بررسی نیازمندی های احداث و نگهداری باغ انگور می پردازیم :

چه مواردی را باید در ابتدا در نظر بگیریم : 

۱- در ابتدا با مشورت گرفتن از یک متخصص کشاورزی ، منطقه مناسب از لحاظ شرایط آب و هوایی (گرما, سرما و رطوبت ) را انتخاب نمایید .

۲- در مرحله بعدی کیفیت خاک باغ را بررسی نمایید .

۳- اتنتخاب نوع واریته مناسب بنا به شرایط آب و هوایی و نوع خاک

۴- انتخاب سیستم مناسب کاشت درختان انگور نوین احداث با توجه به شرایط بند های فوق

۵- مشخص نمودن خط های کشت باغ انگور با فاصله مناسب که بسته به شرایط خاک دارد حدود 3 متر استاندارد فاصله بین ردیف ها می باشد .

۷- ردیف های درختان باغ انگور رو برای دریافت نور و آفتاب مناسب و جلوگیری از آسیب باد بهتر است شمال مایل به غرب در نظر بگیرید .

۸- چاله گزاری مناسب برای بوته های درختان انگور ، بهتر است فاصله های دو و نیم متری در نظر بگیرید .

در عنوان های زیر به نیاز های اصلی کاشت ، داشت و برداشت باغ انگور را بررسی می کنیم :

وضعیت شرایط آب و هوایی :

درختان انگور نیاز سرمایی اندکی نزدیک به 50 تا 400 ساعت با دمای 2 الی 8 درجه در زمستان دارند ، بنابراین بیشتر نیاز هوای گرما درختان انگور مد نظر میباشد ، در صورتیکه هوا گرمای مناسبی نداشته باشد باعث ترش شدن و کاهش قند میوه میشود .

بنابراین درخت انگور یا همان مو به فصل های طولانی گرم خشک ( رطوبت کمتر ) و زمستانی معتدل نیازمندند .

چه خاکی برای کاشت درخت انگور مناسب تر است :

درخت انگور در اکثر خاک ها قابلیت رشد را دارند ، اما خاک های سبک برای کشت با عمق های زیاد مناسب تر هستند .

آبیاری مناسب درختان انگور :

در باغات بهترین روش آبیاری قطره ای می باشد که بین یک تا دو هزار متر مکعب آب برای درخت انگور مناسب میباشد . در خاک های سبک با بافت رسی هر هفتهه یک بار آبیاری مناسب می باشد ، میزان آبیاری بسته به نوع خاک دارد . در خاک های شنی این مقدار افزایش میابد . برای انتخاب میزان آبیاری سن درختان انگور ، نوع خاک و شرایط آب و هوایی منطقه مهم میباشند ، با در نظر گرفتن این ها و دریافت مشاوره می توانید میزان آبیاری را مشخص کنید .

 آبیاری در ختان انگور از 2 الی 6 هفته قبل از برداشت محصول قطع می شود که مشخص کردن این زمان بسته به نوع خاک دارد .

در کشت دیم درختان انگور می بایست نوع مقاوم به خشکی را انتخاب نمود ، نتیجه برداشت و یفیت باغ با کاشت دیم بستگی زیادی به میزان بارندگی در منطقه خواهد داشت .

کشت درخت انگور : 

تکثیر جنسی : از بذر جهت تولید گیاه انگور میباشد . این روش در به‌نژادی و تولید واریته‌های جدید می‌باشد.

کشت بافت : در این روش تعداد زیادی گیاه در معمولا آزمایشگاه ها با شرایطی استریل در سطح کوچک با کشت برگ تولید می‌شود. با کاربرد این روش و استفاده از کشت مریستم می‌توان گیاه عاری از عوامل بیماری‌زا (باکتریایی و ویروسی) تولید کرد.

پیوند زدن :  از پیوندهای اسکنه، شکمی و قاشی جهت تکثیر درخت انگور استفاده می‌شود. روش مناسب پیوند انگور بدین صورت است که در اواخر فصل زمستان پیوند مناسب تهیه و در پارچه مرطوب در یخچال (دمای ۴ درجه سانتیگراد) نگه‌داری می‌شود و در اواسط بهار پیوند انجام می‌گیرد. در انگورکاری معمولا پیوند اسکنه در فصل پاییز انجام می‌شود.

خواباندن شاخه : در این روش شاخه‌های بلند یک‌ساله متصل به درخت را در شیارهایی به عمق ۱۰-۱۵ سانتیمیتر قرار داده و روی آن را با خاک می‌پوشانند. پس از ریشه‌دار شدن شاخه‌ها می‌توان جوانه‌های ریشه دار شده را جدا کرد و به صورت گیاه مستقل کشت کرد. زمان مناسب برای خوابانیدن شاخه انگور اواخر زمستان و اوایل بهار است.

کوددهی درختان انگور : 

شرایط دیم کودهای حیوانی در پاییز یا زمستان در یک مرحله به گیاه داده می‌شود که بسته به بافت خاک، حاصل خیزی و سن درخت، میزان کود مصرفی متفاوت است. معمولا ۳۰ تن در هکتار کود دامی استفاده می‌گردد.

 همچنین از کودهای سولفات پتاسیم، سوپرفسفات و اوره نیز می‌توان در زمستان استفاده کرد که برای درختان بارده به ترتیت ۵۰۰، ۵۰۰ و ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار است.

همچنین جهت بهبود تشکیل میوه محلول پاشی عناصر ازت، روی و بور پس از هرس زمستانه و قبل از باز شدن جوانه‌ها توصیه می‌شود.

 هرس مناسب درختان باغ انگور : 

 1- هرس زمستانه

یکی از ضروری ترین هرس های باغ انگور هرس زمستانه می باشد ،عدم انجام این هرس باعث کاهش باردهی  و پایین آمدن کیفیت انگور خواهد شد .در هرس زمستانه شاخه‌های یک‌ساله هرس می‌شوند و تنها دو الی ۳ جوانه بر روی این شاخه‌ها باقی گذاشته می‌شود..

 2- هرس تابستانه یا هرس سبز

این نوع هرس در فصل تابستان برای درشت‌تر شدن میوه صورت می­گیرد و به هرس سبز نیز معروف است. در این هرس در تابستان و زمانی که میوه‌ها هنوز ریز هستند ۳ تا ۴ بند بعد از آخرین خوشه میوه روی شاخه حذف می‌شود. با این کار رقابت بین بخش رویشی جدید و میوه در جذب مواد غذایی کم شده و دانه‌های انگور درشت‌تر می‌گردد.

 برداشت باغ انگور : 

برداشت انگور بسته به شرایط آب و هوایی، رقم انگور و عملیات باغی متفاوت است. بخشی از محصول باغ انگور در زمان غوره جهت تهیه آب غوره برداشت می‌گردد. جهت مصرف تازه‌خوری، میوه انگور باید در زمان مناسب برداشت گردد. چنانچه میوه به صورت ترش برداشت شود بعد از برداشت به همان صورت ترش باقی خواهد ماند و نخواهد رسید. نشانه‌های رسیدن محصول انگور عبارتند از: نسبت قند به اسید حبه، تغییر رنگ میوه، مقدار ترشی، طعم و قند میوه و تغییر رنگ چوب یا محور خوشه از سبز به زرد کهربایی. نسبت متعادل قند به اسید در انگورهای تازه خوری ۲۵ به ۱ و در انگورهایی که برای تولید کشمش به کار می‌رود ۳۵ به ۱ است. امروزه علاوه بر روش دستی از روش‌های مکانیزه نیز جهت برداشت انگور استفاده می‌شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.

09145530336
مدیر فروش و مشاوره
09335310336
کارشناس فروش و مشاوره
09143332784
کارشناس فروش و مشاوره
09143332785
حسابداری و صدور فاکتور
09143332786
پیگیری سفارشات ارسالی
ارتباط واتساپ
کارشناس فروش و مشاوره
ارتباط تلگرام
کارشناس فروش و مشاوره
ارتباط ایتا
کارشناس فروش و مشاوره
ارتباط روبیکا
کارشناس فروش و مشاوره